Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno arena | 3 etapas | E. Miliūno projektas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dėl Kauno arenos

    Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis dalyvavo ES struktūrinės paramos Stebėsenos komiteto posėdyje. Komitetas bendru sutarimu nusprendė teikti oficialių prašymą Europos komisijai (EK) dėl Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pakeitimo, siekiant, kad didesni daugiafunkciniai sporto ir pramogų objektai, būtini vykdyti Lietuvos tarptautinius įsipareigojimus ir talpinantys daugiau kaip 10.000 vietų galėtų pretenduoti į ES struktūrinių fondų paramą.

    Ne vėliau kaip per 3 mėnesius EK turi atsižvelgti į siūlymus ir priimti galutinį sprendimą. Stebėsenos komitete dalyvavę EK atstovai neprieštaravo, kad šis kriterijus būtų papildytas. Anksčiau ES struktūrinės paramos gavimo sąlygų projektą derino Lietuvos pusė, o jas patvirtino EK.

    Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pakeitime siūloma iš šios programos lėšų remti ne tik daugiafunkcinius sporto ir pramogų objektus talpinančius nuo 5000 iki 10 000 žiūrovų, bet ir daugiafunkcinius sporto ir pramogų objektus, kurie būtini vykdyti Lietuvos tarptautinius įsipareigojimus. Tokius įsipareigojimus Lietuva prisiėmė teikdama paraišką surengti 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą. Nemuno saloje planuojama statyti Kauno Arena talpins iki 14,5 tūkst. žiūrovų.

    Primename, kad Ministras Pirmininkas G.Kirkilas pavedė Finansų ministerijai rengiamame Valstybės investicijų programos 2009 m. projekte numatyti pakankamai lėšų Kauno pramogų ir sporto rūmų statyboms finansuoti.

    Kauno miesto savivaldybė jau paskelbė tarptautinį rangovo konkursą Nacionalinių sporto ir pramogų rūmų statybai Nemuno saloje. Šio projekto vertė yra apie 168 milijonai litų, todėl atsižvelgus į projekto mąstą, numatyta, kad konkursą laimėjusi bendrovė, laikinai nutrūkus finansavimui iš valstybės ir savivaldybės, įsipareigotų pusmetį tęsti statybų darbus iš savo finansinių išteklių. Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti rugpjūčio mėnesį. Iki to laiko turėtų paaiškėti ir EK galutinis sprendimas.

    Kauno miesto savivaldybė planuoja skirti apie 36 milijonus, o dar 32 milijonus tikimasi pritraukti iš privačių investuotojų, LR Vyriausybė pažadėjo skirti 50 milijonų litų Nacionalinės arenos statybai iš lėšų, skirtų Valstybės investiciniams projektams, Europos Sąjungos lėšos turėtų sudaryti taip pat apie 50 milijonų litų.

    Birželio 3d. Savivaldybė oficialiai atidarys naujai pastatytą transporto ir komunikacijų tiltą į Nemuno salą, kuris jai atsiėjo 7,9 mln. Litų.
    Savivaldybės informacija

    Šaltinis: http://www.kaunoaleja.lt/?action=news&news_id=1555

    Comment


      Primename, kad Ministras Pirmininkas G.Kirkilas pavedė Finansų ministerijai rengiamame Valstybės investicijų programos 2009 m. projekte numatyti pakankamai lėšų Kauno pramogų ir sporto rūmų statyboms finansuoti.
      žiū, tai net jeigu kirkilas ir bus pramestas, galbūt jo užsuktas reikalas bus įvykdytas ir pinigai jau bus paruošti arenai kitą met?

      Comment


        Papildymas

        Miesto taryba pritarė Kauno arenos valdymo ir naudojimo koncesijos parengimui

        2008-05-29
        Gegužės 29 dienos posėdyje Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė Nacionalinių pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos tikslingumui.

        Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas įpareigotas organizuoti koncesijos konkurso sąlygų parengimą. Parengtas koncesijos konkurso sąlygas bei pagrindinį koncesijos sutarties projektą turės patvirtinti miesto taryba.

        Posėdyje pažymėta, kad atlikus išankstinio antikorupcinio Kauno miesto savivaldybės rengiamų teisės aktų projektų vertinimą, korupcijos pasireiškimo rizikos ir iš jos kylančių grėsmių nenustatyta.

        Kauno miesto taryba balandžio mėnesį pritarė Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje, Karaliaus Mindaugo pr. 50 investiciniam projektui, kuriame numatoma, kad projekto įgyvendinimo metu bus skelbiamas koncesijos konkursas pramogų ir sporto rūmų operavimui, su konkurso būdu parinktu koncesininku bus sudaryta ilgalaikė koncesijos sutartis dėl pramogų ir sporto rūmų valdymo ir naudojimo, pagal kurią koncesininkui bus suteikiamas leidimas vykdyti ūkinę veiklą, susijusią su pramogų ir sporto rūmų valdymu, naudojimu, priežiūra, viešųjų paslaugų teikimu, o taip pat nustatomos su tuo susijusios teisės ir pareigos.

        Tarybos sekretoriato vyriausiasis specialistas
        Gediminas SALVANAVIČIUS
        Tel.: 42 45 70
        www.kaunas.lt

        Comment


          Kauno arenos statybos konkurse – statybininkų antplūdis

          Naująją Kauno sporto areną jau dabar norėtų statyti dešimt statybos bendrovių. Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas teigė, kad arenos darbų viešojo pirkimo konkurso dokumentus įsigijo beveik visos didžiosios Lietuvos statybos bendrovės.

          "Jų pavadinimų negaliu sakyti dėl konkurencijos sumetimų, kitaip jos gali tarpusavyje susitarti dėl kainos. Bet iš esmės visos didžiausios bendrovės jau užsisakė konkurso sąlygas. Dokumentai sudėti į 5 segtuvus, todėl jų padauginimas užima laiko", - teigė R.Mačikėnas.

          Neoficialiais duomenimis, Kauno arenos statybos konkurso sąlygas jau nusipirko bendrovės „YIT Kausta", „Mitnija", „Eika", „Panevėžio statybos trestas", „Ranga IV" ir Prancūzijos kompanija „Bouygues Batiment International" (BBI), su kuria jau anksčiau buvo nutrauktos derybos dėl rūmų statybos pagal jų projektą.

          Konkurso sąlygų dokumentus užsisakė dar keturios statybos bendrovės.

          „Prancūzų bendrovė? Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti. Jei jie ir norėtų dalyvautų konkurse, neturime jokio juridinio pagrindo tam trukdyti", - sakė R.Mačikėnas.

          kaunodiena.lt
          Paskutinis taisė Kranininkas; 2008.06.03, 11:36.

          Comment


            prirašyta temoj jau šimtas puslapių,truputuką pasistūmėjo viskas palyginus su pirmais puslapiais,įdomu kas bus 150 ,200

            Comment


              Viešojo konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti liepos 16 dieną, kai bus atplėšti vokai.

              Comment


                Statybos bendroviu susidomejimas suprantamas. Kauno Arena - didelis ir gardus kasnis. Statybu rinkoje aiski stagnacija. Bendrove laimejusi si konkursa du metus gales ramiai dirbti, tikiuosi ir kokybiskai

                Comment


                  Mano žiniomis, ne tik kad 6 bendrovės nusipirko rangovo konkurso dokumentus, tačiau dar 6 yra pareiškę norą tuos dokumentus įsigyti. Tai galėtų reikšti, kad ne tik bendrovės, bet ir jų konsorciumai ruošiasi dalyvaut konkurse. Arba užsienio bendrovės, nes Lietuvoj 11 tokio masto bendrovių nelabai būtų...

                  Comment


                    /\ Tikiuos nedalyvaus kokie nors offshor'ai. Neypatingai patikima juk.
                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                    Dordrechtas/Haarlemas
                    Nesebaras/Plovdivas
                    Kiolnas

                    Comment


                      Oficialiai atidarytas naujasis tiltas į Nemuno salą
                      Birželio 3 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dalyvavo oficialioje tilto į Nemuno salą atidarymo ceremonijoje. Renginyje taip pat dalyvavo mero pavaduotojai Rimantas Mikaitis, Steponas Vaičikauskas, Kazimieras Kuzminskas, savivaldybės administracijos atstovai, Susisiekimo viceministras Česlovas Šikšnelis, Ministro Pirmininko patarėjas Vytautas Juškus, Kauno apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius, UAB „Kauno tiltai" atstovai.
                      Meras įteikė padėkas UAB „Kauno tiltai" darbuotojams, kurie per metus pastatė tiltą. UAB „Kauno tiltai" vadovas Nerijus Eidukevičius pažymėjo, kad naujasis tiltas stovės ilgai ir papuoš miesto veidą, leis greičiau išaugti Kauno arenai.
                      Meras kartu su ministerijos atstovais ir Kauno Arenos projekto autoriumi architektu Eugeniju Miliūnu perkirpo atidarymo juostelę ir oficialiai atidarė tiltą, kuris tapo dar vienu žingsniu pradėti Kauno arenos statybas. Atidarymo ceremonijoje paminėta, kad jau 6 kompanijos pareiškė norą dalyvauti arenos statybos konkurse, tikimasi, kad šis skaičius dar padidės. Rangovo konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti po dviejų mėnesių.
                      Naujuoju tiltu, kuris kainavo 8 milijonus litų, bus gabenamos statybinės medžiagos arenos statybai į Nemuno salą. Netrukus UAB „Mitnija" turėtų pradėti reljefo Nemuno saloje lyginimo darbus.

                      Comment


                        "Mitnija" laimejo konkursa aikstelei irengti?

                        Comment


                          na iseina kad taip o kadangi tai resikia kad laimetojas jau yra tai darbai galbut ir sia savaite prasides?butu nuostabu..per kokius du menesiu gal islygintu?

                          Comment


                            lietos 16 paaiskes nugaletojas, menesis deryboms. rugpjucio viduryje jau reik statyt

                            Comment


                              Šio ryto Delfi informacija

                              Apklausa: Lietuvos gyventojai netiki, kad Nacionalinis stadionas ir Kauno arena bus pastatyti laiku www.DELFI.lt, "Spinter tyrimai"
                              2008 birželio mėn. 4 d. 00:01
                              http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=17263190

                              Ne ką geriau vertinamos ir Kauno arenos perspektyvos - tik 31 proc. šalies gyventojų tiki, kad areną pavyks pastatyti iki Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios.

                              Iki 2011 m. Kauno areną tikisi išvysti jaunesni respondentai (iki 35 m.), vidutinį ir žemesnį išsilavinimą turintys gyventojai.

                              Aukštesnio išsimokslinimo, vidutinio ir vyresnio amžiaus gyventojai dažniau mano, kad Kauno arena bus pastatyta jau po 2011 metų, arba kad šis projektas niekada neišvys dienos šviesos.

                              Kauniečiai dažniau nei visi šalies gyventojai linkę manyti, kad arena jų mieste vis tik bus pastatyta, tačiau optimizmu taip pat nekrykšta – 40 proc. kauniečių vertinimu projektas nebus baigtas iki Europos vyrų krepšinio čempionato 2011-aisiais.

                              Kaip manote, kada bus pastatyta Kauno arena? (proc.)
                              Iki 2010 m. 5,2 proc.Iki 2011 m. (iki krepšinio čempionato) 25,8 proc.
                              2011 m. arba dar vėliau (po krepšinio čempionato) 34,0 proc.
                              Planuojama arena nebus pastatyta 9,5 proc.Nežino/ neatsakė 25,5 proc.
                              Sekite savo banknotus

                              Comment


                                kaip gi Lietuva be pesimistų...

                                Comment


                                  daug norinciu, svarbu isrinktu rimciausia kompanija tokiam atsakingam darbui

                                  Comment


                                    Parašė Marux Rodyti pranešimą
                                    lietos 16 paaiskes nugaletojas, menesis deryboms. rugpjucio viduryje jau reik statyt
                                    Netikiu, kad per mėnesį susisuktų nuo atplėšimo iki sutarties pasirašymo. Per didelis projektas ir per daug pinigų.

                                    Comment


                                      Parašė rimantasg Rodyti pranešimą
                                      daug norinciu, svarbu isrinktu rimciausia kompanija tokiam atsakingam darbui
                                      Galit būt tikri kad kompanija jau išrinkta, o liko tik formalumai . Svarbiausia, kad apseitų be teismų ar kitokių vilkinimų

                                      Comment


                                        Parašė sleech Rodyti pranešimą
                                        Netikiu, kad per mėnesį susisuktų nuo atplėšimo iki sutarties pasirašymo. Per didelis projektas ir per daug pinigų.
                                        Na, kokia BBI jau žino, su kuo turi reikalą, tai jie tikrai spės, o jei kiti nespės - jų reikalas. Be to - argi galimi konkurso dalyviai nieko nedarė ir sėdėjo rankas sudėję iki šios dienos? tuomet čia jau jų bėdos

                                        Comment


                                          Sporto rūmų statyba Nemuno saloje domisi ir su savivaldybe besibylinėjantys prancūzai

                                          Iš viso konkurso dokumentus jau įsigijo 6 kompanijos
                                          Video reportažas čia

                                          Comment

                                          Working...
                                          X